Borbolyalé

1dl vízben puhára főzünk 50dkg előre megtisztított érett borbolyatermést. Ezt követően kendőn vagy szitán passzírozzuk át. A péphez adjunk 5dl almalevet vagy vizet. A borbolyalevet ízesíthetjük cukorral, mézzel, és citromlével. Hűtőben tároljuk! Fogyasztásnál figyeljünk arra, hogy nem áll el hosszú ideig, csak néhány napig.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Zeller A Zeller népies neve: Celler. A Zeller leírása Az ernyősvirágzatúak (Umbelliferae) családjába tartozik. A zeller ismert fűszernövény. A meleg, napos helyeket kedveli. Jellegzetesen fűszeres illatú kultúrnövény, gumó alakú, húsos, […]
  • Szamócabólé (alkoholos) Hozzávalók: 1 kg szamóca, 20 dkg porcukor, 1 dl likőr, 1 üveg vörösbor, 1 üveg pezsgő Elkészítés: Egy tálba tegyük bele a megtisztított, megmosott szamócát, és keverjük hozzá a cukrot, majd hagyjuk állni 2-3 órán át. Ezt követően […]
  • Ricinus A Ricinus népies neve: Csodafa, csodafű, jónásfája, jónáskabak, kikojona, kiki, nagysárfű, krisztuskeze, tenyere, krisztuspálma, ötujjú fű, kerti berzseny. A Ricinus leírása A kutyatejfélék (Euphorbiaceae) családjába tartozik. A […]
  • Rebarbara, tenyeres A Rebarbara, tenyeres népies neve: Rebarbaragyökér. A Rebarbara, tenyeres leírása A keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozik. A Kínából származó növényt hazánkban termesztik. Egy-, illetve többéves faja is létezik. Nagy […]
  • Papsajtmályva A Papsajtmályva népies neve: Kereklevelű mályva, istenkenyere. A Papsajtmályva leírása A mályvafélék (Malvaceae) családjába tartozik, úton-útfélen, erdei, mezei utak mentén elterjedt, egyéves vagy évelő növény. A kereklevelű mályvához […]