1dl vízben puhára főzünk 50dkg előre megtisztított érett borbolyatermést. Ezt követően kendőn vagy szitán passzírozzuk át. A péphez adjunk 5dl almalevet vagy vizet. A borbolyalevet ízesíthetjük cukorral, mézzel, és citromlével. Hűtőben tároljuk! Fogyasztásnál figyeljünk arra, hogy nem áll el hosszú ideig, csak néhány napig.
Kapcsolódó bejegyzések
- Zeller A Zeller népies neve:
Celler.
A Zeller leírása
Az ernyősvirágzatúak (Umbelliferae) családjába tartozik. A zeller ismert fűszernövény. A meleg, napos helyeket kedveli.
Jellegzetesen fűszeres illatú kultúrnövény, gumó alakú, húsos, […]
- Szamócabólé (alkoholos) Hozzávalók: 1 kg szamóca, 20 dkg porcukor, 1 dl likőr, 1 üveg vörösbor, 1 üveg pezsgő
Elkészítés: Egy tálba tegyük bele a megtisztított, megmosott szamócát, és keverjük hozzá a cukrot, majd hagyjuk állni 2-3 órán át. Ezt követően […]
- Ricinus A Ricinus népies neve:
Csodafa, csodafű, jónásfája, jónáskabak, kikojona, kiki, nagysárfű, krisztuskeze, tenyere, krisztuspálma, ötujjú fű, kerti berzseny.
A Ricinus leírása
A kutyatejfélék (Euphorbiaceae) családjába tartozik. A […]
- Rebarbara, tenyeres A Rebarbara, tenyeres népies neve:
Rebarbaragyökér.
A Rebarbara, tenyeres leírása
A keserűfűfélék (Polygonaceae) családjába tartozik. A Kínából származó növényt hazánkban termesztik. Egy-, illetve többéves faja is létezik.
Nagy […]
- Papsajtmályva A Papsajtmályva népies neve:
Kereklevelű mályva, istenkenyere.
A Papsajtmályva leírása
A mályvafélék (Malvaceae) családjába tartozik, úton-útfélen, erdei, mezei utak mentén elterjedt, egyéves vagy évelő növény. A kereklevelű mályvához […]