Hozzávalók: 30 dkg juhtúró, 5 dkg vaj, 1 evőkanál aprított kapor
Elkészítés: A juhtúrót kikeverjük a vajjal és a friss, mosott kaporral. Pirítósra kenve fogyasztható.
Kapcsolódó bejegyzések
- Akne és egyéb bőrbajok gyógyítása gyógynövényekkel Belsőleg: Használjunk ezekre hatásos vértisztító szert, úgy mint: Echinacea angustifolia vagy purpurea - 2 rész Trifolium pratense - 1 rész Kelp (tengeri moszat) - 1 rész Arctium lappa - 1 rész Taraxacum officinale gyökér - 1 […]
- Szamóca, erdei A Szamóca, erdei népies neve: Csomóca, földieper, erdei eper. A Szamóca, erdei leírása A rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó, erdők szélen, bokros helyeken, tisztásokon élő, ízletes gyümölcsű, évelő növény. Május-júniusban […]
- Fekete üröm A Fekete üröm népies neve: Közönséges üröm, taplóüröm. A Fekete üröm leírása A fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozó, erdőszélek, kertek alja, parlagon hagyott területek gyakori növénye. Tömegesen termő, évelő növény. A […]
- Berkenyeszörp A megmosott berkenyét kevés vízben puhára főzzük, majd sűrű szitán átszűrjük. A szűrleményhez literenként 50 dkg cukrot és ízlés szerint citromsavat adunk, majd ismét felfőzzük. Előmelegített üvegbe öntjük és dunsztoljuk.
- Naspolyabefőtt Hozzávalók: 3 kg naspolya, 1 kg cukor, 2 liter víz, 2 dkg citromsav Elkészítés: A naspolyát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és a cukor és a víz hozzáadásával puhára főzzük. A megfőtt naspolyát kiszedjük, és üvegekbe tesszük. A levet […]