Csipkebogyólekvár

Hozzávalók: 1 kg csipkebogyó, 80 dkg cukor, 1db cirom leve

Előkészítés: A megmosott csipkebogyónak kiszedjük a magját, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük (kb. 30-45 perc). Ezt követően az egész főzetet szitán vagy szöveten átpasszírozzuk és a masszába belekeverjük a cukrot és a citromlevet. Felforraljuk és kevergetés közben még 5 percig főzzük, majd üvegekbe töltjük és légmentesen lezárjuk.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Pasuchaca (Szent Róbert-gyógyfű) A Pasuchaca (Szent Róbert-gyógyfű) népies neve: - A Pasuchaca (Szent Róbert-gyógyfű) leírása A gólyaorrfélék (Geraniaceae) családjába tartozó növény. Dél-Amerikában Pasuchaca néven ismerik a Geranium dielsianum (Szent Róbert-gyógyfű) […]
  • Betegségek gyógyítása Az ebben a kategóriában megjelenő cikkek az egyes betegségek álta­lános kezelési javallatai, receptjei állnak. A kapcsolódó cikkek tudnivalói és adatai alapján épülnek fel, azonban ki-ki maga megtervezheti az adott betegségnek és […]
  • Citromfüves limonádé Hideg víz, igazi citrom és cukor segítségével készítsünk limonádét ízlés szerint és a kész frissítőbe vágjunk jól megmosott citromfüvet. Hagyjuk állni 10-15 percig. Nyári nagy melegben kiváló frissítő.
  • Hóvirág A Hóvirág népies neve: Hóvirág. A Hóvirág leírása A hóvirág az amarilliszfélék egyik legismertebb nemzetsége.Hagymás növény, melynek a hagymája igen mérgező. Két szálas levele kékeszöld. Egyvirágú tőkocsányon virágának három levele […]
  • Fagyöngy, fehér A Fagyöngy, fehér népies neve: Madárlép, enyvesbogyó, gyimbor, gyombolyú. A Fagyöngy, fehér leírása A fakínfélék (Loranthaceae) családjába tartozó, félélősködő, kétlaki, gömb alakú cserje. Előfordul lombos fákon: nyárfán, hársfán, […]