Hozzávalók: 1 kg csipkebogyó, 80 dkg cukor, 1db cirom leve
Előkészítés: A megmosott csipkebogyónak kiszedjük a magját, majd annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük (kb. 30-45 perc). Ezt követően az egész főzetet szitán vagy szöveten átpasszírozzuk és a masszába belekeverjük a cukrot és a citromlevet. Felforraljuk és kevergetés közben még 5 percig főzzük, majd üvegekbe töltjük és légmentesen lezárjuk.
Kapcsolódó bejegyzések
- Pasuchaca (Szent Róbert-gyógyfű) A Pasuchaca (Szent Róbert-gyógyfű) népies neve:
-
A Pasuchaca (Szent Róbert-gyógyfű) leírása
A gólyaorrfélék (Geraniaceae) családjába tartozó növény. Dél-Amerikában Pasuchaca néven ismerik a Geranium dielsianum (Szent Róbert-gyógyfű) […]
- Betegségek gyógyítása Az ebben a kategóriában megjelenő cikkek az egyes betegségek általános kezelési javallatai, receptjei állnak. A kapcsolódó cikkek tudnivalói és adatai alapján épülnek fel, azonban ki-ki maga megtervezheti az adott betegségnek és […]
- Citromfüves limonádé Hideg víz, igazi citrom és cukor segítségével készítsünk limonádét ízlés szerint és a kész frissítőbe vágjunk jól megmosott citromfüvet. Hagyjuk állni 10-15 percig. Nyári nagy melegben kiváló frissítő.
- Hóvirág A Hóvirág népies neve:
Hóvirág.
A Hóvirág leírása
A hóvirág az amarilliszfélék egyik legismertebb nemzetsége.Hagymás növény, melynek a hagymája igen mérgező. Két szálas levele kékeszöld. Egyvirágú tőkocsányon virágának három levele […]
- Fagyöngy, fehér A Fagyöngy, fehér népies neve:
Madárlép, enyvesbogyó, gyimbor, gyombolyú.
A Fagyöngy, fehér leírása
A fakínfélék (Loranthaceae) családjába tartozó, félélősködő, kétlaki, gömb alakú cserje. Előfordul lombos fákon: nyárfán, hársfán, […]