Húsos som

A Húsos som népies neve: Som. A Húsos som leírása A somfélék (Cornaceae) családjába tartozik. Fényt kedvelő és szárazságot jól tűrő bokor. Kedveli az erdőket, cserjéseket. Február-március környékén virágzik, a termése pedig augusztus-szeptember környékén érik. A húsos som erdei gyümölcsfaj, melynek termése savanykás, édeskés, fanyar ízű. A Húsos som elterjedése – Hogyan gyűjtsük a Húsos som gyógynövényt? A somnak a termését régóta használják emberi táplálkozásra, amely augusztus-szeptember környékén érik. A Húsos som hatóanyagai: Termése sok C-vitamint, cukrot, almasavat, pektint, illat- és festékanyagot tartalmaz. A Húsos som felhasználása: Sokan megaszalják a somot, mely így a téli hónapokban jó C-vitamin forrás lehet. A háztartásokban lekvár, szörp, kompót, bor, pálinka főzhető belőle. C-vitamin forrásának köszönhetően javítja a szervezet ellenálló képességét. Jó tudni a …

Tudjon meg többet ➢