Őszibarack

Az Őszibarack leírása Antioxidáns hatása révén kitűnő immunerősítő, a bőrt pedig hidratálja, óvja a káros környezeti hatásoktól. Magas szelén– és cinktartalma serkenti a köröm és a haj növekedését, kalcium– és magnéziumtartalma segíti a csontok regenerálódását. Magas rosttartalma miatt jó hatással van az emésztésre, pektintartalma révén igazi anyagcsere-gyorsító. A legjobb, ha étkezés után 2 órával fogyasztja. Az őszibarack elnevezése kicsit megtévesztő, hiszen nyár közepén érik, a helyes megnevezés a barack lenne, de ebbe így gyűjtőnévként beletartozik a kajszibarack is. A baracknak sok fajtája létezik, termésében is eltérőek lehetnek, hiszen van termés mely bolyhos és van ami sima héjú, nektarinként ismert gyümölcs. A rózsafélék családjába tartozó gyümölcsfa. Levelei lándzsásak, 3-4-szer hosszabbak szélességüknél, többnyire kétszeresen fogazottak, a kocsány sokkal rövidebb mint a levél …

Tudjon meg többet ➢