Gyógynövényhatározó .hu » » Akácvirágos palacsinta

Akácvirágos palacsinta

Hozzávalók: palacsintatészta, megtisztított és megmosott akácvirág

Elkészítés: Készítsünk palacsintatésztát, és a palacsintatésztába keverjünk ízlés szerint megtisztított akácvirágot, és így süssük ki. (Fánktésztába is tehetjük a virágokat.) Figyeljünk arra, hogy az akácvirág ne rejtsen magában méheket vagy bogarakat!

Kapcsolódó bejegyzések

  • Diós bejgli Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 tojás, 2 tojás sárgája, 1 dl tej, 3 evőkanálnyi cukor, 2 dkg élesztő Hozzávalók a töltelékhez: 70 dkg darált dió, 30 dkg cukor, 3 dl víz, mazsola, 2 dkg vaj, 2 evőkanálnyi […]
  • Vaníliapuding citromfűvel Hozzávalók: tej, vaníliapuding-por, 1 evőkanál apróra vágott citromfű Megfőzzük a vaníliapudingot, kihűlés előtt belekeverjük az előre megmosott és összevágott citromfüvet, majd kis tálakba kiadagolva hagyjuk kihűlni.
  • Bundás bodza A jól megmosott bodzavirágzatot édes palacsintatésztába forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. Az ország számos területén igen közkedvelt édesség.
  • Vaníliafagylalt szederrel Nyári nagy melegben jó hűsítő hatású, ha vaníliafagylaltba friss, érett szedret keverünk. A kétfajta íz harmonikusan illeszkedik egymáshoz, felüdülést nyújtva számunkra.
  • Rebarbara édesen Hozzávalók: 3 kg rebarbara, 2 liter víz, 1,2 kg cukor, 1 db citrom reszelt héja Elkészítés: A meghámozott rebarbarát apró darabokra vágjuk, hozzáadjuk a cukrot és a 2 liter vízzel felforraljuk. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Hidegen […]

Gyógynövények szerepe, hatása, alkalmazása - Gyógynövény határozó.hu

Üzemeltető: Index Web Solutions Kft. | Design: Kohányi Gábor | Sok szeretettel: Gyógynövények A-Z