Áfonyaszörp

Hozzávalók: 3 kg áfonya, 1,5 kg cukor, 2 dkg citromsav, 0,5 liter víz. A megmosott áfonyát vízzel együtt felfőzzük, s mikor megpuhult, összeturmixoljuk és leszűrjük. Ezt követően hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat, majd tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Előmelegített palackokba töltjük, és lehűlésig dunsztoljuk.

Kapcsolódó bejegyzések

  • Ördögharaptafű, réti Az Ördögharaptafű, réti népies neve: Népies elnevezése nem ismert. Az Ördögharaptafű, réti leírása Júliustól szeptemberig virágzik. Virága előbb félgömb, majd gömb alakú, kék színű, hosszú kocsányú. Két ivarú és csak termő virágok is […]
  • Fekélyek gyógyítása gyógynövényekkel Belsőleg Keverjük össze egyenlő arányban az alábbiakat: Ulmus fulva kérge Glycyrrhiza glabra Symphytum officinale gyökér Althaea officinalis gyökér Töltsük a porkeveréket „00”-ás kapszulákba és vegyünk be naponta 3-4 […]
  • Borókás csirke Hozzávalók 4 személyre: 2 db csirkemell, 4-6 db csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 1/2 fej fokhagyma, 2-3 evőkanál borókabogyó, 15-20 dkg császárszalonna, 5 evőkanál étolaj, kevés liszt, 2 dl tejföl, ízlés szerint só, bors, reszelt trappista […]
  • Szilva A Szilva népies neve: Szilva A Szilva leírása A házi, közönséges szilva a Prunus domestica, ez a legelterjedtebb, legismertebb szilva. A szilva a rózsafélék családjába tartozik. Lehet fa vagy cserje is. Ovális, kihegyezett csúcsú […]
  • Napraforgó A Napraforgó népies neve:szotyola, tányérvirág, forgó Napraforgó leírásaA fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozik, egyéves növény. Termesztett, a XVI. században került Amerikából Európába.A magas, erős növekedésű, többnyire […]