Hozzávalók: 3 kg áfonya, 1,5 kg cukor, 2 dkg citromsav, 0,5 liter víz. A megmosott áfonyát vízzel együtt felfőzzük, s mikor megpuhult, összeturmixoljuk és leszűrjük. Ezt követően hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat, majd tovább főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Előmelegített palackokba töltjük, és lehűlésig dunsztoljuk.
Kapcsolódó bejegyzések
- Ördögharaptafű, réti Az Ördögharaptafű, réti népies neve:
Népies elnevezése nem ismert.
Az Ördögharaptafű, réti leírása
Júliustól szeptemberig virágzik. Virága előbb félgömb, majd gömb alakú, kék színű, hosszú kocsányú. Két ivarú és csak termő virágok is […]
- Fekélyek gyógyítása gyógynövényekkel Belsőleg
Keverjük össze egyenlő arányban az alábbiakat:
Ulmus fulva kérge
Glycyrrhiza glabra
Symphytum officinale gyökér
Althaea officinalis gyökér
Töltsük a porkeveréket „00”-ás kapszulákba és vegyünk be naponta 3-4 […]
- Borókás csirke Hozzávalók 4 személyre: 2 db csirkemell, 4-6 db csirkecomb, 1 fej vöröshagyma, 1/2 fej fokhagyma, 2-3 evőkanál borókabogyó, 15-20 dkg császárszalonna, 5 evőkanál étolaj, kevés liszt, 2 dl tejföl, ízlés szerint só, bors, reszelt trappista […]
- Szilva A Szilva népies neve:
Szilva
A Szilva leírása
A házi, közönséges szilva a Prunus domestica, ez a legelterjedtebb, legismertebb szilva.
A szilva a rózsafélék családjába tartozik. Lehet fa vagy cserje is. Ovális, kihegyezett csúcsú […]
- Napraforgó A Napraforgó népies neve:szotyola, tányérvirág, forgó Napraforgó leírásaA fészkesvirágzatúak (Compositae) családjába tartozik, egyéves növény. Termesztett, a XVI. században került Amerikából Európába.A magas, erős növekedésű, többnyire […]